Courgettespaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Hoofdgerecht voor 2 personen / Bereidingstijd: 30 minuten
Hoofdgerecht voor 2 personen / Bereidingstijd: 30 minuten
Meng het gehakt met het ei, de kruiden en paprikapoeder. Pers er een half teentje knoflook boven uit en meng het paneermeel erdoor. Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
Verhit 2 eetl. olie in een braadpan en bak de balletjes rondom bruin. Pel en snipper de ui en snij de bleekselderij in dunne boogjes. Voeg ui, de rest van de knoflook en de bleekselderij toe aan de balletjes en bak kort mee. Voeg de tomaatblokjes toe en stoof de balletjes in de saus in ca. 15 minuten gaar.
Was de courgette en snij met een spiraalsnijder, keukenmachine of dunschiller in dunne slierten. Kook de courgette 2 minuten, giet af en meng met de rest van de olie. Verdeel de courgette-spaghetti over 2 borden en schep de tomatensaus met balletjes erop. Strooi de kaas er over.
200 g (biologisch) gehakt
½ ei
1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
½ theel. paprikapoeder
1 teentje knoflook
1 eetl. paneermeel
3 eetl. olijfolie
1 ui
2 stengels bleekselderij
400 g verse tomaten in blokjes
1 flinke courgette
40 g geraspte harde pittige kaas
Geef een reactie