Citroenrisotto met garnalen
AANTAL PORTIES | 2 personen
Ingrediënten:
- 300 gram rijst
- 250 gram garnalen
- 100 gram spinazie
- 100 gram doperwten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 150 ml plantaardige melk
- 2 citroenen (rasp en sap)
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el gistvrij bouillonpoeder (bijvoorbeeld Biotoday)
Optionele ingrediënten:
- 1 el geraspte citroengras
- 5 limoenbladeren
- 1 tl citroengraspoeder (sereh)
Instructies:
- Kook de rijst circa 9 minuten, spoel koud af
- Snijd de ui in kwart plakjes. Hak of pers de knoflook fijn
- Verwarm een pan met ruim milde olijfolie, fruit de ui en knoflook 2 minuten aan
- Voeg dan de doperwten en spinazie toe, roer even door
- Voeg de bouillonpoeder, sereh en gemberpoeder toe, samen met de plantaardige melk
- En voeg hieraan ook de citroen rasp, sap en limoenblad, citroengras toe
- Laat even door pruttelen (circa 3 minuten)
- Voeg nu de rijst toe, en roer goed door
- Laat nog circa 3 minuten, onder goed roeren staan
- Bak in een aparte pan de garnalen circa 5 minuten aan (net gaar/roze) en voeg deze toe aan de risotto
Dit recept is van healthy chef Iris Heuer, GreenTwist.
Tip: Iris biedt een gezonde en heerlijke lente kookcursus aan! Lees hier meer. Aanvullend verzekerd bij CZ? Grote kans dat deze cursus vergoed wordt!
Geef een reactie
In veel vissoorten/schaaldieren zit te veel cholesterol waaronder garnalen.
Het verbaast mij altijd dat hier geen rekening mee wordt gehouden.
Alle vis wordt gelijk gesteld met gezond; maar dat is niet zo voor mensen met een te hoog cholesterol gehalte.