Chocolade: het nieuwe superfruit?
Superfruit is een term waarmee we al helemaal vertrouwd geraakt waren en doelt op fruit boordevol antioxidanten. Granaatappel is er zo één. Net als de veenbes en de mango. Maar zij krijgen concurrentie.
Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat ook chocolade minstens evenveel antioxidanten als het overbekende superfruit bevat. En chocolade heeft nog meer pluspunten
De wetenschappers vergeleken de antioxidanten in cacaopoeder met dat van fruit. Ze concluderen dat cacao per gram meer antioxidanten bevatte dan het superfruit.
Per portie
De onderzoekers keken ook hoeveel antioxidanten er in een portie pure chocolade, cacao, chocolademelk en fruitsap zaten. Zowel pure chocolade als cacao hadden de grootste capaciteit. Ook bleken deze meer flavonoïden en polyfenolen te bevatten. Laatstgenoemde stofje werkt ontstekingsremmend. Flavonoïden verdunnen het bloed en verkleinen zo de kans op onder meer hart- en vaatziekten.
Lees verder op Scientias.nl
Geef een reactie