Biologisch vlees en biomelk zijn wèl voedzamer
Wie overschakelt op biologisch geproduceerde melkproducten en vlees krijgt een hogere concentratie aan omega3-vetzuren, mineralen en antioxidanten binnen.
Wie overschakelt op biologisch geproduceerde melkproducten en vlees krijgt een hogere concentratie aan omega3-vetzuren, mineralen en antioxidanten binnen.
Dat blijkt uit nieuw onderzoek, dat een volgend hoofdstuk markeert in de discussie of biologische voeding nu wel of niet gezonder is.
Wetenschappers van de Universiteit van Newcastle bestudeerden 196 wetenschappelijke studies over melk en 67 studies over vlees, de meest grootschalige analyse tot nog toe. De wetenschappers richtten zich ditmaal niet op residuen van schadelijke stoffen, maar op de voedingswaarde van de producten.
Uit hun analyse blijkt dat er wel degelijk een duidelijk verschil bestaat tussen biomelk en -vlees en producten uit de conventionele landbouw, met name wat omega3 betreft. Een halve liter melk bevat 16 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid omega3, terwijl dat voor melk uit de conventionele landbouw gemiddeld 11 procent is.
Lees verder op Duurzaamnieuws.nl
Geef een reactie