default-header
HomeNieuwsBietencarpaccio met cashew mousse

Bietencarpaccio met cashew mousse

Recepten

donderdag 24 december 2020, door Hartpatiënten Nederland

Ingrediënten (voor 2 porties)

• 3 gekookte rode bieten
• 1/2 sinaasappel (rasp en sap)
• 50 ml olijfolie
• 1 el azijn
• 1 tl vanille (zoetstof)
• Voor de cashew mousse
• 100 gram cashewnoten
• 2 tl witte wijn azijn
• 30 ml slagroom of kokosroom
• 30 gram parmezaan
• 1/2 citroen
• peper & zout
• Garneringen (optioneel)
• verse kruiden
• zonnebloem of pijnboompitten
• tuinkers
• groentenchips
• eetbare bloemen

Instructies

1. Wel de cashewnoten in lauw water voor minimaal 30 minuten
2. Schil de gare bieten en snijd in dunne plakken
3. Meng de bietenplakken met de marinade en laat trekken.
4. Giet de cashewnoten af
5. Meng alle ingrediënten voor de cashewmousse fijn in de blender, breng op smaak met peper & zout. Voeg eventueel nog extra room toe, voor een smeuïge mousse.
6. Leg de plakken biet over een bord uit in een rondje
7. Verdeel dotjes cashewmousse of gebruik een spuitzak om toefjes te maken
8. Garneer af naar wens. Dit gerecht kun je ook goed van tevoren maken

Dit recept is van Iris Heuer, GreenTwist.

 


Geef een reactie