default-header
HomeNieuwsBereidingstechnieken: de braadzak

Bereidingstechnieken: de braadzak

woensdag 16 december 2009, door Hartpatiënten Nederland

De meeste mensen koken hun groente en bakken of braden hun vlees of vis. Maar er is meer mogelijk! Zo zijn er manieren om uw eten te bereiden waarbij u minder vet nodig heeft of juist meer onverzadigd vet gebruikt.

De meeste mensen koken hun groente en bakken of braden hun vlees of vis. Maar er is meer mogelijk! Zo zijn er manieren om uw eten te bereiden waarbij u minder vet nodig heeft of juist meer onverzadigd vet gebruikt.

In deze tip leest u meer over de braadzak.

Een braadzak is een soort plastic zak waarin u vlees en vis kunt bereiden zonder extra vet. U legt de braadzak met inhoud in de oven of magnetron. Vervolgens wordt het vlees of de vis gaar en bruin en heel smakelijk. Het wordt als het ware gaar in het eigen vet. Het vlees of de vis wordt in weinig vocht, of zelfs zonder vocht, klaargemaakt. Hierdoor blijven aroma, smaak, voedingsstoffen, vitaminen en mineralen van de producten bewaard en giet u ze niet met het kookvocht weg door de afvoer. Kip, gevulde varkensrollade en wild zijn prima te bereiden in de braadzak.

Laatst aangepast op 16  december 2009 11.58 uur

Geschreven door onze redactie.

 


Geef een reactie