default-header
HomeNieuwsBackpacken? Doen!

Backpacken? Doen!

donderdag 12 september 2019, door Hartpatiënten Nederland

Backpacken is helemaal terug van weggeweest! En iedereen doet het. De tijd waarin backpacken alleen werd geassocieerd met een low budget vakantie is achterhaald, want ondanks het kostenbesparende element, gaat het nu eveneens om de beleving.

Backpacken is helemaal terug van weggeweest! En iedereen doet het. De tijd waarin backpacken alleen werd geassocieerd met een low budget vakantie is achterhaald, want ondanks het kostenbesparende element, gaat het nu eveneens om de beleving. Dus hartpatiënt(e) of niet, ga backpacken! Young & Yearning deelt redenen om te gaan backpacken en waar jij eventueel rekening mee moet houden als hartpatiënt(e).

Waarom backpacken?

1. Get to know yourself

Al reizend, plannend en budgetterend (of niet), krijg jij te maken met het maken van beslissingen en de daarbij mogelijke tegenslagen. En daardoor, én the changes of circumstances, leer jij (een andere versie van) jezelf kennen. Ontdekt wat jijzelf wilt, hetgeen jou gelukkig maakt en waar jij verdrietig van wordt. Kom jezelf tegen en beantwoord de vraag: ‘Wie ben ik?’
 

2. Get to know the world

Leer de wereld en haar natuurschoon kennen, landen en culturen. En maak nieuwe vrienden! Door al backpakend rond te reizen en low budget te overnachten in bijvoorbeeld hostels, leer je andere medereizigers kennen. Maar ook door jezelf te begeven onder lokale bevolking, ervaar je daadwerkelijk het land en de locals; hoe ziet hun dag eruit, waar houden zij zich mee bezig en hoe kijken zij aan tegen wereldse vraagstukken? Ontmoet en kom tot (nieuwe) inzichten.

 

3. Be your own boss

Behalve met eventuele reisgenoten hoef jij met niemand rekening te houden, en zelfs als jij reist met anderen, dan is alsnog de vrijheid daar om te gaan en staan waar jij wilt. Het fijnst van alles? Geen telefoon, laptop en de daarbij horende inbox en overigen die jij hoeft te checken. En al helemaal geen baas die blijft vragen naar de deadline.
 

Backpacken als hartpatiënt(e)

1. Neem het zekere voor het onzekere

Een welbekende gezegde luidt: ’Een goed begin, is het halve werk’. En dat geldt ook voor jouw reis! Dus ga voorbereid backpacken door jouw reis en jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden en voorkom voor zover mogelijk onnodige problemen. Ga in gesprek met de arts over jouw intenties, reisplannen en mogelijke gevaren die anderen, jijzelf of de arts zien en stel jouw ideeën eventueel bij.
 

2. Wees realistisch

Als hartpatiënt(e) moet jij mogelijkerwijs beroep doen op jouw aanpassingsvermogen, omdat je door jouw hartaandoening te maken hebt met beperkingen, maar zie daarin het positieve en ontdek nieuwe dingen. Dus kijk naar jouw mogelijkheden en hetgeen jij wél kan. Is abseilen niet verantwoord? Een wandeling door een natuurpark is eveneens een ware kick! Kortom: doe wat medisch verantwoord is en breng jezelf niet onnodig in gevaar. En onthoud: relativeren is het sleutelwoord.

 

3. Wat als?

Stel een (nood)plan op voor een ‘Wat als-scenario’; wat als jij onverwachts pijn krijgt, ziek wordt of wanneer het simpelweg niet meer gaat? Zorg voor voldoende medicatie, een back-up en onthoud; toegeven aan jezelf en jouw grenzen is geen falen, maar vergt moed en wijsheid. En heb jij last van heimwee of kan jij een peptalk gebruiken? Onthoud dat een naaste a-videophone-call-away is.

 

Hartpatiëntenvakantiechecklist

Medicijnen

Slik jij medicijnen? Check ruim van tevoren jouw medicijnenvoorraad en vraag een herhaalrecept aan voor de duur van jouw vakantie.

Medicijnenpaspoort

Neem een medicijnenpaspoort mee waarin jouw medicatie is genoteerd. Tevens staan hierin allergieën vermeld. Note: Voor sommige medicijnen is een gebruikersverklaring nodig. Jouw huisarts stelt het formulier op, maar het is jouw verantwoordelijkheid om ernaar te vragen.

ICD- of pacemakeridentifi catiepas

Heb jij een ICD of pacemaker? Vergeet je identifi caties niet! Hierom wordt onder andere gevraagd indien er sprake is van detectiepoorten, dan wel metaaldetectoren waarbij het voor jou niet is toegestaan om deze te passeren.
 

SOS-penning

Een SOS-penning in geval van nood? Hulpverleners weten dat de SOS-penning (bijvoorbeeld een ketting of armband) de meest belangrijke informatie bevat. Voor aanvullende informatie contacteren zij het informatienummer. Met name handig indien je bepaalde medicijnen slikt, allergieën hebt en een ICD of pacemaker draagt. Oftewel: alles wat levensreddend, dan wel bepalend is.
 

In case of emergency (ICE)

Nog niet bekend met het begrip ‘ICE’? Lees je dan snel in. ICE is een internationale titel waaronder in mobiele telefoons, telefoonnummers en adressen worden genoteerd die in geval van nood dienen te worden gecontacteerd. Een hulpverlener wordt hierdoor in staat gesteld om naasten snel in te lichten. Meerdere telefoonnummers noteren? Werk met een cijferreeks.

 


Geef een reactie