Appelgebak
Een warme knapperige korst met daarin heerlijke zachte appels. Een echte apfelstrudel is niet te versmaden.
Een warme knapperige korst met daarin heerlijke zachte appels. Een echte apfelstrudel is niet te versmaden.
Alhoewel dit soort gebak van oorsprong uit Oostenrijk komt, is het ook in Duitsland een van de meest gegeten gebaksoorten. Helaas is bladerdeeg wel een redelijke vette deegsoort omdat er veel boter in verwerkt zit. U kunt een minder vette variant maken met filodeeg.
Apfelstrudel
voor 6 personen.Bereidingstijd: 40 minuten (inclusief 20 minuten oventijd) 10 plakjes filodeeg (diepvries pak à 2 x 10 plakjes)
- 3 goudrenetten
- 2 eetlepels citroensap
- 1 zakje walnoten (50 g)
- 4 eetlepels honing
- bloem
- 2 eetlepels melk
- poedersuiker
Bereiden
Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden. Fruit mengen met citroensap. Walnoten grof hakken. Walnoten en honing door fruit scheppen. Aanrecht bestuiven met wat bloem en daarop 2 deegplakjes leggen met 1 cm overlap. De rest van de deegplakjes er op dezelfde manier op leggen. Fruit-notenmengsel er in een lange baan midden op leggen. Deeg aan de korte zijkanten over vulling vouwen en rest van deeg oprollen. Rol in midden van oven leggen met naad naar beneden. Deeg insmeren met melk. Strudel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Rol iets laten afkoelen en bestooien met poedersuiker.
Bevat per portie:
- 810 kJ (195 kcal)
- 3 g eiwit
- 6 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet
- 31 g koolhydraten
Geef een reactie