Appel-notentaart
Voor 8-10 stukken
Voor 8-10 stukken (springvorm 22 cm doorsnede)
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 45 minuten
1 kg Goudrenetten
75 g rozijnen
100 g gemengde noten (ongezouten)
1 el citroensap
½ el kaneel
250 g speltbloem
125 g bruine basterdsuiker
175 g (dieet)margarine (plus extra om in te vetten)
1 ei
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in kleine stukjes. Week de rozijnen in heet water. Hak de noten in grove stukken. Meng de appel met de uitgelekte rozijnen, noten, het citroensap en kaneel. Verwarm de oven voor op 170°C. Meng in een kom de speltbloem, suiker en boter. Klop het ei los en voeg de helft toe aan de kom. Snij met 2 messen de harde boter in stukken tot je blokjes hebt ter grote van erwten. Kneed het deeg snel verder met koele handen tot een samenhangende bal deeg ontstaat. Vet de springvorm in met wat boter en verdeel ¾ van het deeg over de bodem en opstaande randen. Vul de vorm met het appelmengsel. Gebruik de rest van het deeg om een vlechtwerk te maken. Bestrijk de taart met het resterende ei en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar en bruin.
Voedingswaarde per persoon (uitgaande van 10 personen):
1720 kJ (410 kcal)
6 g eiwit
20 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
48 g koolhydraten, waarvan 29 g suikers
Geef een reactie