Aardappelsalade met Schwarzwalder Schinken
Deze aardappelsalade is heerlijk op een warme dag bij een barbecue of met stokbrood. Het hartige van de ham en de friszure smaak van de appel zijn een verassende combinatie. Serveer er een tomatensalade van tomaat, ui, kappertjes, peterselie, olie en azijn bij.
Deze aardappelsalade is heerlijk op een warme dag bij een barbecue of met stokbrood. Het hartige van de ham en de friszure smaak van de appel zijn een verassende combinatie. Serveer er een tomatensalade van tomaat, ui, kappertjes, peterselie, olie en azijn bij. |
Aardappelsalade met Schwarzwalder Schinken
Bereidingstijd: 30 minuten
900 g voorgekookte krielaardappeltjes
200 g Schwarzwalder Schinken
1 zure appel
4 augurkjes
3 eetlepels zilveruitjes
6 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepels mosterd
versgemalen peper
3 takjes peterselie
Bereiden:
Voorgekookte aardappels nog 5 minuten koken tot ze helemaal gaar zijn. Aardappels afgieten, laten uitlekken in een vergiet en halveren. Ham in reepjes snijden. Appel wassen, klokkenhuis verwijderen en in blokjes snijden. Augurken in plakjes snijden. Zilveruitjes halveren. Van zonnebloemolie, azijn, mosterd en peper een dressing maken. Peterselie boven de dressing fijnknippen. Alle ingrediënten voorzichtig met de dressing mengen. Salade minimaal 2 uur in de koelkast zetten.
Bevat per portie:
1850 kJ (445 kcal)
16 g eiwit
21 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet
47 g koolhydraten
Recept door Mary Stottelaar
Hartgenoten.nl
Geef een reactie