Lisa
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
LisaDeelnemer
Auktje schrijft:
[quote]Bij recepten en tips zal ik een recept voor (heerlijke) wortelsoep plaatsen.[/quote]Okay 🙂
LisaDeelnemerHoi Dolores,
Ja… tomaten zijn helemaal “in” dit jaar, geloof ik. 🙂 .
Wist niet dat ze ook tegen verbranden beschermen.Ik vind tomaten wel lekker, maar ik kan er helaas niet goed tegen…
Vermoedelijk krijg ik klachten (oa migrainige hoofdpijnen) doordat er veel glutamaat in zit (maar misschien is het ook door iets anders in de tomaten?).Ik kan wel een klein beetje tomaten verdragen.
Maar tomatensoep en bloody Mary’s: …. not for me 😉Lisa.
LisaDeelnemerMaria schrijft:
[quote]Ik drink vaak wel een grote mok van het kookvocht van de broccolie.[…]
Is dit eigenlijk wel gezond, het kookvocht drinken???Gr Maria[/quote]
Kan geen kwaad denk ik….ik zou niet weten waarom dat niet goed zou zijn.
Tenzij, misschien, als je de broccoli met veel zout hebt gekookt ?Een vriendin van mij, drinkt heel vaak groentennat van allerlei gekookte groenten: ipv puur water ook, want dat krijgt ze niet weg geslikt. Dat hoor ik niet vaak :silly: ?
Groetjes,
LisaLisaDeelnemerMarly schrijft:
[quote]Hmm dat is op zich wel goed nieuws he. Tenminste, als je van worteltjes houdt. En ik vind ze lekker haha :laugh:[/quote]Ik ook :cheer:
Ik lust ze rauw … en gekookt (lekker bij vis).
Ik drink vaak ook groentensap met vooral wortels en bietjes er in… yummie.Worteltjestaart heb ik nog nooit geprobeerd ..:lol:
LisaDeelnemerHenri schrijft:
[quote]Ik ben heel benieuwd of er meer mensen zijn die dit soort ervaringen hebben. Is het zo, dat ieder mens anders reageert op een bepaald soort statine, of deugen bepaalde statines botweg niet? …[/quote]Ik denk dat de reactie op statinen voor iedereen verschillend is Henri, omdat we allemaal anders zijn en uniek.
Ik zelf kon ze niet verdragen. Ik heb het een paar weken geprobeerd toen bekend werd dat ik een infarct heb gehad: maar ik kreeg veel nare darmklachten, vermoedelijk door de stoffen zelf in de pil (ik ben overgevoelig geworden voor veel soorten medicijnen, vandaar dat ik voor mij zelf natuurlijke alternatieven heb gezocht die voor mij goed blijken te werken.).
Ik kreeg geen spierklachten door de statine, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik intussen zelf al Q10 was gaan slikken of ook omdat ik het niet zo lang heb geslikt
(ik weet niet of men tegenwoordig van de dokter ook Q10 krijgt bij een statine :unsure: ?).
.
Statinen remmen niet alleen de produktie van cholesterol, maar ook je Q10 produktie en het hart heeft veel Q10 nodig.Q10 gebrek geeft klachten als erge moeheid en spierpijnen. En het gebrek kan op de langere duur zelfs tot hartfalen leiden door chronisch gebrek aan energie (ATP). Je hart is tenslotte ook een spier.
Voor maken van ATP is oa Q10 nodig. ATP wordt gemaakt in de mitochondrien (de “batterijtjes” in de cellen).
Voor alles is ATP nodig, ook om ATP te maken is ATP nodig .Of je statinen verdraagt of niet, hangt af van bv de leeftijd, de dosis, en de snelheid van het ontgiftingssysteem, het gebruik van nog andere medicijnen, en ook de vulstoffen in de pil die niet iedereen goed kan tolereren..
Jonge mensen maken meer Q10 dan ouderen (vanaf het veertigste levensjaar neemt de Q10 produktie af). Een beetje remming kan dan nog een lange tijd goed gaan als je jong bent.
Als (genetisch bepaald) de ontgiftingsenzymen voor statinen te traag werken (het wordt ontgift door het enzym CYP3A4) gaan de statinen stapelen en krijgt men klachten na een tijdje slikken. Als iemand de statinen samen neemt met medicijnen die CYP3A4 remmen krijg je hetzelfde effect: ….stapeling.
Grapefruit sap remt ook de CYP3A4, vandaar dat je het niet samen met statinen moet nemen.Groet,
Lisa.LisaDeelnemerJob Pieter Tent schrijft:
[quote]waar smaakt dat dan naar?
heeft dat een beetje het stroperige effect als suiker in de koffie? (ik mis dat namelijk een beetje sinds ik geen suiker meer in mijn koffie mag…)Vriendelijke groet, Job[/quote]
Hoi Job,
Hmmm……
Het smaakt naar koffie, met een vleugje kokosaroma (ik proef het nauwelijks), maar het is ook net of je een slok bouillon drinkt omdat het smeuiig voelt op de lippen.Ik neem het niet altijd in de koffie …. maar alleen om een extra portie kokosolie te nemen: ik eet de kokosolie namelijk ook als medicijn tegen bacterieen (de olie bevat veel laurinezuur en ook caprylzuur)).
Maar ik let wel op dat ik niet al te veel neem: want ook al is het een gezond en licht verteerbaar vet, als ergens TE voor staat is het nooit goed he?Mis je alleen het stroperige van suiker in je koffie, of mis je ook het zoete van de suiker?
Groetjes,
LisaLisaDeelnemerJob Pieter Tent schrijft:
[quote]Nomaals hallo Aqua65,, zowel arachide olie als cocos olie worden geperst in fabrieken waar veel met pindas wordt gewerkt en zoals je weet zijn er mensen die vreselijk allergisch zijn voor alles wat met pindas te maken heeft. Aqua65[/i]
:)[/quote]Hallo Aqua 65,
Dat snap ik niet hoor:
Niet alle kokosolie wordt toch geperst in fabrieken waar ze ook pinda-olie (zoals arachide olie) persen?
Er zijn bedrijfjes die alleen kokosolie produkten maken.En als een produkt sporen van pinda kan bevatten, moet het er toch op staan?
Of is dat niet verplicht?Ik ben zelf dol op kokosolie (heb het spul vorig jaar ontdekt :-)).
Ik eet het op de boterham of doe het in mijn (zwarte) koffie (dan lijkt je koffie wel een beetje op donkerbruine bouillon, maar ik vind dat best lekker zo :-)).Na lezen van veel wetenschappelijke onderzoeken (vorig jaar) werd me wel duidelijk dat je altijd voor de extra virgine (uit verse kokosnoten geperste) olie moet kiezen en nooit de geraffineerde olie die uit gedroogde kokosnoot wordt geperst (en daarna dus altijd moet worden gezuiverd, en ontkleurd met chemische middelen).
Ik let er ook altijd op dat de kokosnoten “organic” zijn geteeld, dus niet bespoten met pesticiden. Maar dat is vooral omdat ik zo veel mogelijk biologisch voedsel eet.
Groetjes,
Lisa.LisaDeelnemerIn het jaarlijks onderzoek (2008) van Elsevier en Peter Lagendijk krijgt het AZM als totaaloordeel : matig.
Omgang met patienten en verpleegkundig functioneren werden beoordeeld als: slecht.
LisaDeelnemerJob Pieter Tent schrijft:
[quote]Dit vind ik echt heel erg vervelend voor u. Hopelijk wilt u het nog eens schrijven. Dan zou ik alleen kunnen adviseren om het in een tekstverwerker te schrijven.
Echt zonde dat het niet goed is gegaan.[/quote]Dank voor je reactie. en ja, ik ga het zo nog een keer schrijven, maar dan nu eerst apart en dan kopieer ik het hele verhaal in 1 keer naar Hartverhalen :-).
Lisa.
PS Ik voeg in mijn verhaal veel witregels in. .
Anders is het net 1 heel lange zin, en dat is voor mij en mogelijk ook voor anderen niet goed en prettig leesbaar.LisaDeelnemerAnneliese schrijft:
[quote]wat fijn dat er al zoveel mensen hartgenoten.nl hebben bezocht 😉 Verder kijk ik uit naar al die hartverhalen die beslist nog geplaatst gaan worden als iedereen een beetje meer vertrouwd is met de site, succes hiermee al vast!:unsure:[/quote]Ik heb net een lang verhaal zitten schrijven en toen ik op “Opslaan” klikte verdween het verhaal en het zweeft nu voor eeuwig ergens in cyberspace of zo ;-). Ik werd blijkbaar uitgelogd tijdens het schrijven, maar had dat niet gezien.
Zonde van mijn tijd en energie dus….. Ik heb nu geen zin meer om het verhaal opnieuw te gaat typen.Misschien ooit nog wel, ik zie wel.
groetjes,
Lisa. -
AuteurBerichten