Hi Lisa,
dank voor je uitgebreide reactie en het meedenken. Ik reageer in jouw volgorde.
“Veel brood” en “zoutloos” zijn een regelrechte contradictie, ik weet het, maar het drukt wel uit hoe ik mij voed. Zo weinig mogelijke zoute producten en toegevoegd zout, maar met brood krijg ik al veel zout binnen.
Je raadt het goed: ik heb de voorkeur voor die taal omdat veel relevante literatuur in het Engels gepubliceerd wordt. Glutenvrij…ik associeer dat met mensen waar je medelijden mee moet hebben omdat ze veel moois moeten missen. Maar ik ben dermate radeloos dat ik voor alles in ben, dus ook zo’n dieet. Ik zal eens surfen om te zien waar gluten in voorkomen en wat mijn alternatieven zijn.
Het artikel is aardig, maar lijkt wetenschappelijke basis te missen. Heb je meer links voor me, medische opinies wellicht?
Ik eet zoutloos omdat mijn internist mij dat opgedragen heeft.
De kaliumverstoring houdt verband met een afwijkende waarden in het bijnierschors-hormoon (zeg/schrijf ik dat goed?). Daar kwam de internist na jaren aanmodderen achter, toen hij er mijn bloed specifiek op liet onderzoeken. Toen is ook de Micardis voorgeschreven.
Wat voor additionele informatie heb je nodig om een beter beeld te krijgen?
Ik zie dat je een fervent poster bent; mag ik vragen naar de achtergrond van je expertise?
Dank en groet,
Greenwood