Hi Cesarina,
Even googelen naar INR en je krijgt veel informatie. Onderstaand een wellicht handig stukje.
Wat is de INR?
De INR (International Normalised Ratio) is een internationale maat die aangeeft hoe het staat met de stolbaarheid van het bloed. In Nederland worden de meetresultaten weergegeven in INR-waarde. Het voordeel van een internationale maat is dat patiënten die op vakantie gaan de INR-waarde, die bepaald is op de vakantiebestemming, kunnen vergelijken met de INR-waarde van thuis.
Hoe hoog moet de INR zijn?
Landelijk worden bepaalde streefwaarden gehanteerd. Hiermee bedoelen we antistollingswaarden die hoog genoeg zijn om de vorming van spontane stolsels te voorkomen. Maar de waarden moeten ook weer niet te hoog zijn, want het bloed moet voldoende stolbaar zijn om ons te beschermen tegen bloedingen bij bijvoorbeeld een verwonding.
Een INR-waarde van 1.0 is de normale waarde voor mensen die geen antistollingsmiddelen gebruiken. Afhankelijk van de indicatie streven artsen naar een INR-waarde tussen de 2.0 en 4.0.
Hoe hoog uw persoonlijke INR-waarde moet zijn, hangt onder meer af van de aandoening, uw leeftijd en risicofactoren. Als u antstollingsmedicijnen na een operatie krijgt voorgeschreven, dan geldt er een andere norm dan bij iemand met een kunststofhartklep.
Waarom schommelen de uitslagen?
Soms is de uitslag van de INR-waarde niet goed. Dit wil zeggen dat uw INR-waarde te hoog of te laag is. Dat kan komen doordat u teveel of te weinig tabletten hebt geslikt of bij het gebruik van bepaalde voedingsmiddelen of dranken (zie ook ‘Invloedfactoren’. Ook kan het zijn dat iemand naast de antistollingstabletten andere medicijnen gebruikt die de INR-waarde kunnen beïnvloeden. Verder kan door een ziekte de uitslag worden verstoord.
De mitraliskleop wordt naar mijn weten ook op de nieuwe methode gedaan, zeker in het Antonius, kijkeven naar de volgende link die duidelijkheid geeft over de operatie
http://www.azlink.be/Secure/edition3/mitralisklepchirurgie.pdf – –
Succes