Hallo Annelies
Goulashsoep werkt bij mij als de bekende rode lap op een stier……
Ik ben een verwoed Amateurkok en ben altijd op zoek naar originele recepten.
In een kookgroep waar ik inzit was er op een bepaald moment een house in Goulash recepten…….Nu treft het zo, mijn schoonzuje is Hongaarse en haar moeder was Kokkin van de Hongaarse Ambasade in Parijs.
Zij bracht mij in contact( die moeder) met een kleindochter van een van de Families in Hongarije alleen en gelukkig voor mij deze kleindochter woont nu in Amerika en spreekt en schrijft engels……
Om te beginnen Goulash is ………soep.
Dan…een rund is een multifunctioneel dier en een rijkdom op de boerderij.
Een varken is een ander verhaal die bigt 2 keer per jaar, zoekt zijn eigen vreten en levert spek en andere lekkere zaken……..
Vandaar dat in het oude Hongarije de Goulash van varkensvlees werd gemaakt.
Ook een fabeltje was/is het verhal dat er paprika in moet…….Dat groeide niet in Hongarije , maar er werd paprikapoeder geimporteerd uit Italië.
Pas ver na de oorlog toen de Nederlanders hun kans kregen om kassen te verkopen in Hongarije kwamen daar Paprika…alleen mijn recept is van voor de oorlog……..
Dus wat hebben we nu in de pan……..Aangezette ui-varkensvlees blokjes-paprika poeder edelsüs ( in mijn pan met een kilo vlees gaan 4 Theelepels poeder) peper -zout en thats it…….laat dit lekker stoven tot alles gaar is, maak een beslag van meel met ei niet te dun en gooi daarvan steeds een lepelte in de soep, als alle “dumplings”bovendrijven is de soep klaar.
Als je het niet te nat maakt kan je het als hache met aardappelen eten of met rijst, anders met boerenbrood dopen in je bord( hun deden het in de pan) en eet smakelijlk/
Beary