default-header

AnnemarieS

AnnemarieS

Aangemaakte reacties

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)
  • Auteur
    Berichten
  • In reactie op: Ritmestoornissen #88208
    AnnemarieS
    Deelnemer

    Hallo allemaal,

    Hier nog iemand met deze aandoening.

    Inmiddels met twee cardiologen en diverse verpleegkundigen gesproken:

    An sich in boezemfibrilleren niet ernstig of gevaarlijk. Het enige risico is de kans op bloedpropjes..echter, dit risico kan flink gereduceerd worden door bloedverdunners. Als je daarnaast goed op je gewicht let en je conditie is er, meestal wel met medicatie, goed mee te leven. Tuurlijk ook ik voel wel roffeltjes of dat het ritme er even uit is, maar gelukkig kan ik er gewoon om werken. Wat ook flinke triggers kunnen zijn, zijn smaakversterkers (vooral de E621/vetsin), alcohol, koffie en STRESS.

    Bovendien is het soms niet handig altijd en overal maar informatie weg te halen op het internet. Wat voor de een ongelooflijk naar voelt kan voor een andere een klein roffeltje in de borstkas zijn. De een relativeert immers beter dan de ander. Er zijn mensen op het net, zoals ik, die ongelooflijk bang kunnen worden van negatieve berichtgeving en dit niet in het verband kunnen zien. Voorbeeld: de een loopt door met een gebroken teen, en de ander blijft er om thuis en voelt zich ongelooflijk zielig. Je leest op het net dan vaak de verhalen van de groep die zichzelf ongelooflijk zielig vind. Wees je ervan bewust dat mensen eerder geneigd zijn om negatieve verhalen te vertellen in plaats van de positieve! Kijk maar eens op fora van bijv. Kassa of Radar. 6% van de NL bevolking schijnt te lijden aan boezemfibrilleren. Honderdduizenden mensen. 1 op de 4 is jong. Ook dit laatste komt tegenwoordig veel vaker voor.

    Ook zijn er genoeg patienten die geen medicatie willen slikken en enkel bijvoorbeeld aan de bloedverdunners zitten. Dat die dan meer klachten hebben.. oke.. niet zo gek denk ik dan. Onderschat overigens ook niet dat het belangrijk is om medicijntrouw te zijn. Op gezette tijden de medicatie dagelijks innemen. In mijn geval is dat 0800 uur 1400 uur en 2200 uur de sotalol. Om 1800 neem ik netjes mijn bloedverdunner. Inmiddels heb ik maar geaccepteerd dat dit bij mijn leven hoort. Nu moet ik nog naar de Trombosedienst, maar ik ga op cursus voor zelf prikken. Verder let ik zelf goed op voeding (smaak en kleurstoffen, zeg maar de E nummers), zo vers mogelijk eten, geen alcohol, pas ik op met chocola en heb mijn koffieconsumptie drastisch verminderd. Verder beweeg ik weer meer.

    Inmiddels is ook gebleken dat er een relatie is tussen boezemfibrilleren en pijnstillers zoals naproxen en ibuprofen. Laat ik dat laatste nou net altijd gebruikt hebben en voor mijn eerste aanvallen veel gebruikt hebben omdat ik grieperig was. Tuurlijk vind ik het ook nog steeds “eng”, maar met de tijd zal het slijten.
    Mij is op het hart gedrukt dat ik me geen zorgen hoef te maken. Ik ben 33 jaar overigens. Een hartafwijking oid als oorzaak is niet gevonden, mijn hart is verder gezond. Wel blijf ik uiteraard, en dat wil ik ook, onder controle.

    Neem niet teveel aan van anderen die geen specialist zijn. Veel mensen houden van stemmingmakerij en/of verwerken informatie met eigen conclusies. Denk maar aan het voorbeeld dat iemand in het begin van de straat een splinter in z’n vinger heeft en aan het einde van de straat diezelfde vinger geamputeerd moet worden. Zo gaat het ook met de zogenaamde ervaringen van mensen of mensen die wel iemand kennen met deze aandoening. Niet alleen ik heb deze ervaring maar in het ziekenhuis werd ik hier ook al voor gewaarschuwd door de verpleging.

    Ik wens iedereen heel erg veel succes met de gezondheid!

    Liefs annemarie

1 bericht aan het bekijken (van in totaal 1)