Anneliese Wijers-Barten
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Anneliese Wijers-BartenDeelnemer
in principe kan dit wel, maar je moet het dan wel doen op verwijzing van je behandelend cardioloog of van je huisarts
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerik zal het de volgende keer eens uitproberen
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerHier dan mijn recept voor goulashsoep:
ga uit van of eigengemaakte bouillon (wel veel werk) of neem een potje kant-en klare (smaakt net zo lekker)
Afhankelijk van de hoeveelheid soep die je wilt maken en hoe rijk gevuld je ze wil hebben pas je de hoeveelheid ingrediënten aan. Ik houd niet van: neem 135 gram van dit en anderhalf tomaatje.
Snijd runderpoulet in kleine stukjes, bestrooien met peper, zout en parikapoeder en bakken , voeg flink wat uien, rode en groene paprika en prei toe, laat dit lekker doorbakken, voeg dan champignons toe (het lekkerste zijn verse, maar kan ook uit een potje) en bak op het laatst nog flink wat paprikapoeder en een of twee blikjes tomatenpuree mee (tomatenpuree meebakken om de ietwat zure smaak weg te krijgen).
Als je nog wat wortel over zou hebben kun je deze ook nog meebakken, gelijk met de uien.
Voeg de bouillon en water toe, en eventueel nog wat bouillonpoeder( of blokjes) en laat het geheel op een zacht pitje staan totdat het vlees gaar is.
Roer een zakje pureepoeder door de soep en je bent klaar. :silly:Anneliese Wijers-BartenDeelnemerU moet er wel rekening mee houden dat een dergelijke operatie via de lies niet bij iedereen gedaan kan worden, als de kwaliteit van de vaten slecht is zal dit niet gaan.
Bovendien kan het ook best zijn dat een bioklep langer meegaat, het is niet per definitie dat iemand na 10, 12 jaar een nieuwe klep moet krijgen.
En wie weet welke technieken er over 10 jaar bij zijn gekomen, de ontwikkeling gaat vaak zo snel!Anneliese Wijers-BartenDeelnemerHet blijkt inderdaad dat veel mensen nog al wat bijwerkingen hebben van de cholesterolverlagers, en je moet je in sommige gevallen inderdaad afvragen wat is erger, het middel of de kwaal, daarmee niet gezegd hebben dat iedereen zijn cholesterolverlagers nu maar direct aan de kant moet gooien, want in veel gevallen zijn ze wel degelijk van belang.
Een gezonde voeding is natuurlijk voor iedereen goed, we eten met z’n allen veel te veel vlees per dag en veel te weinig vis. Met bladgroente moet je wel oppassen dat je niet te veel nitraatrijke groente eet want dat is ook weer niet gezond ivm het omzetten van nitraat in nitriet. Of deze nu persé biologisch geteeld moet zijn zie ik niet zo zitten, want ook bij biologisch geteelde groente kun je niet voor 100% zeggen dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.Anneliese Wijers-BartenDeelnemerHet fijne aan dit fond is dat we zo veel mogelijk proberen om de kinderen in hun eigen land te laten opereren. Dit in tegenstelling tot in de begintijd van het fonds toen de patiëntjes naar Nederland werden gehaald om hier geopereerd te worden. Dit met allerlei cultuurshocken tot gevolg, plus het feit dat er meestal maar een familielid ter begeleiding mee kon.Het zijn toch vaak kinderen uit hele arme gezinnen waar de ouders geen middelen hebben om dergelijke operaties te bekostigen.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerhallo Lieske,
ik wens je veel succes met je dieet en ben benieuwd over een paar maanden hoe het gegaan is.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerpraat me niet van Sonja Bakker, onze nationale “voedingsgoeroe”, dat mens kan echt onzin uitkramen, de algemene dingen kloppen wel, maar dat weet ondertussen ook iedereen zelf wel, maar wat ze verder voor adviezen geeft.
Ieder weldenkend mens (even de mensen die dik worden door lichamelijke oorzaken buiten beschouwing gelaten) weet wel dat als je meer calorieën opneemt dan je verbruikt dat dit als resultaat heeft: extra kilo’s!:(
Het is nog altijd zo: elk pondje gaat door het mondje, en natuurlijk zijn er door veranderde inzichten wel combinaties van voedingsmiddelen op te noemen die beter matchen dan anderen, maar feit blijft: minder etten en meer bewegen is nog altijde de beste methode.Anneliese Wijers-BartenDeelnemerHet blijft toch altijd tobben met dat gewicht. helaas is het ook nog een s zo dat hoe vaker je gaat lijnen hoe minder het effect wordt, omdat je lichaam zich gaat aanpassen aan een mindere energietoevoer.
Ik ben nu wel zo ver dat ik zeg: ik let wel op mijn gewicht, maar niet ten koste van alles, je moet ook een beetje kunnen genieten, dus een paar kilootjes teveel, ach zo lang het maar binnen de perken blijft, en laten we eerlijk zijn, een hele dunne spriet met uitstekende botten is nu ook niet alles.Anneliese Wijers-BartenDeelnemerHet is jammer maar waar, tegenwoordig moet je als patiënt mondig zijn en zelf communiceren met je artsen om iets aan de weet te komen, heel sneu voor die hele generatie van mijn ouders die bijgebracht kregen dat de dokter een soort heilige was die altijd gelijk heeft.
Gelukkig worden we steeds mondiger, maar aan de kant van de artsen kan er toch ook nog een hele hoop veranderd worden.Anneliese Wijers-BartenDeelnemerIk ben eigenlijk heel benieuwd naar de recepten van anderen.Zelf kook ik bijna nooit volgens een recept, want ik ben zo eigenwijs om er altijd zelf het een en ander aan te veranderen, omdat ik b.v. bepaalde ingrediënten niet lekker vind of niet in huis heb.
Bovendien weeg ik (bijna) nooit iets af en zijn mijn lekkerste recepten volgens het principe: iets van dit en een beetje van dat.
Maar ik doe wel ideeën op door het lezen van andermans recepten. :huh:Anneliese Wijers-BartenDeelnemerHet helpt natuurlijk al als je de printer niet vlak langs je bureau zet, zodat je regelmaat moet opstaan, of denk eens aan ordnerkasten die je in een andere kamer zet. Zo zijn er allerlei eenvoudige aanpassingen te realiseren waar door je niet constant hoeft te blijven zitten
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerAls ik ooit gedotterd zou moeten worden zal ik altijd kiezen voor een hartchirurgisch centrum, omdat ik weet dat er altijd een team standby is om in te springen in geval van calamiteiten. Voor mij geen loeiende sirenes en een razende rit naar een ander ziekenhuis!
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerik bedoel ook met mate af en toe een glaasje
Anneliese Wijers-BartenDeelnemergelukkig ben ik al sinds lang een niet-roker en hoef ik me dus niet druk te maken over het niet meer kunnen roken in uitgaansgelegenheden.
Alhoewel, als ik heel eerlijk, je stinkt wel niet meer zo naar de rook als je een avondje uit bent geweest -
AuteurBerichten