Anneliese Wijers-Barten
Aangemaakte reacties
-
AuteurBerichten
-
Anneliese Wijers-BartenDeelnemer
Je klachten kunnen allerlei oorzaken hebebn, maar ik zou zeker een doorverwijzing naar een cardioloog aanvragen bij je huisarts.
Maar het kan idd ook terug te voeren zijn op je spijsverteringsstelsel.
Ik kan me voorstellen dat je even genoeg heb van dokters, maar soms is een diagnose niet altijd snel te stellen.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerEen aandoening aan het hart of de kransslagaders geeft in eerste instantie altijd veel schrik.
Het is toch je hart waar iets aan mankeert.
U heeft geluk gehad dat de verstopping tijdig is opgemerkt en dat u inderdaag geen hartinfarct hebt gehad en/of omleidingen hoeft te krijgen.
Een waarschuwing waardoor u tijdig uw levenswijze kunt omgooien: gezond(er) eten, meer bewegen, eventueel stoppen met roken,
Hopelijk kan t.z.t. de medicatie verminderd worden.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerIk heb zelf geen ervaring met iemand die iets dergelijks is overkomen, maar heb wel vaker van mensen verhalen gehoord dat er een karakterverandering kan plaatsvinden na een dergelijke ervaring.
Maar als u op onze site bij de zoekfunctie gaat zoeken naar hartstilstand of bijna-dood-ervaring vindt u diverse artikelen en verhalen van hargenoten hierover.
Hopelijk heeft u hier iets aan
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerAan welke hartklep heeft u een lekkage, en in welke mate.
Vaak wordt bij een lichte lekkage eerst gekeken hoe iemand hiermee functioneert en wat diegen zelf voor klachten aangeeft.
Meestal wordt eerst met medicijnen gekeken of de klachten verholpen kunnen worden.
U kunt altijd via http://www.hartpatienten.nl een medisch advies vragen.
U krijgt dan een antwoord van onze medisch adviseur.
Meer informatie daarover kunt u lezen: http://www.hartpatienten.nl/hartkwaal/hartbemiddelaar
18 januari 2017 om 15:36 In reactie op: ASD gedicht, hartritmestoornissen en hartfalen blijvend? #93563Anneliese Wijers-BartenDeelnemerHeeft u medicijnen gekregen voor het sick sinus probleem.
Zo ja, en u merkt geen verbetering zou u ook met uw cardioloog kunnen overleggen om een pacemaker te laten plaatsen.
Ook kunt u altijd via http://www.hartpatienten.nl een medisch advies vragen.
U krijgt dan antwoord van onze medisch adviseur.
Meer informatie daarover kunt u lezen: http://www.hartpatienten.nl/hartkwaal/hartbemiddelaar
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerBeste Bert,
Ik weet natuurlijk niet wat de uitslag van de onderzoeken op de SEH heben uitgewezen en welke acties er daarna zijn ondernomen.
Maar als uw vriend een medische opinie hierover wilt zou ik u willen vragen om hem te vragen een mail te sturen naar roermond@hartpatienten.nl met de gegevens van zijn vader, eventuele uitslagen en acties die ondernomen zijn.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerVoor zover ik weet wordt stamceltherapie nog maar op kleine schaal toegepast, waaronder in het LUMC.
Er duiken echter nogal wat problemen op waaronder het feit dat stamcellen zich moeilijk delen en ontwikkelen in een zieke hartspier.
Maar als er verder geen behandeling meer mogelijk is kunt u natuurlijk altijd overwegen om deze kans nog aan te grijpen.
Over de wachttijden is mij verder niets bekend.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerEen ietwat late reactie, maar beter laat dan nooit.
Hartkloppingen komen best vaak voor, en kunnen ook onschuldig zijn.
Je krijgt ze vaak na stress, inspanning, maar ook veel koffie of alcohol drinken, en ongezond eten kan de oorzaak zijn.
Ook ga je er vaker meer op letten als je hier last van hebt.
Desalniettemin kan het ook minder onschuldig zijn en is een echo ook maar een momentopname.
Als u het niet vertrouwt kunt u altijd vragen of u niet een keer met een Holter kastje kunt rondlopen, zodat 24 of 48 uur lang alle hartactiviteit wordt opgemeten.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerProficat, oma worden is een van de leukste ervaringen die je kunnen overkomen.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerBij vrouwen wordt het risco van het scheuren/knappen van een aneurysma groter bij ca 5 cm.
Ik weet niet in welk ziekenhuis u onder behandeling bent , maar er zijn diverse ziekenhuizen waar bepaalde hartkleppen vervangen kunnen worden zonder een openhartoperatie.
Als u meer hierover wilt weten kunt u altijd bellen of mailen naar Hartpatiënten Nederland
St. Hartpatiënten Nederland
Anneliese Wijers-Barten
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerGeef inderdaad nooit de moed op en probeer een afspraak te maken voor een second opinion. Je weet maar nooit wat een andere arts voor een invalshoek heeft.
Anneliese Wijers-BartenDeelnemerIk merk dat er toch wel veel verschillen per ziekenhuis zijn qua aanpak en verstrekking van revalidatie. Ik weet dat diverse zorgverzekeraars een pakket van ongeveer 3 maanden aanbieden voor cardio-fitness, daarna moet je helaas meestal zelf de cursuskosten betalen.
In veel plaatsen waar een zembad is kun je meestal ook deelnemen aan speciale zwemuren voor hartpatiënten ( het water is dan iets warmer, en er is meestal begeleiding aanwezig). Veel mensen vinden dit zeer prettig.
😉Anneliese Wijers-BartenDeelnemerIk kan me voorstellen dat als een eerdere operatie mislukt is je bij een volgende operatie wat huiverig bent. Maar wat is er de vorige keer mis gegaan, kan dat nu ook weer of was het specifiek iets voor die operatie.
En inderdaad zoals Wandeltheo zegt, doe het stap voor stap, een katheterisatie valt volgens de meeste mensen reuze mee, je bent bij kennis en kunt onder de ingreep vragen stellen aan de arts over wat er precies gebeurt, zeker als je van tevoren aangeeft dat je bang bent en graag op de hoogte wil zijn wat er allemaal gaat gebeuren.
De katheterisatie is eigenlijk een onderzoek, aan de hand van die uitslag wordt een verder plan opgesteld.
Succes en sterkte!Anneliese Wijers-BartenDeelnemerIk kan niet vanuit eigen ervaring praten, maar ik heb wel met mijn vader meegemaakt dat hij na zijn bypassoperatie lang moe bleef. Hij maakte zich daar erg ongerust over, zeker omdat 2 andere patiënten die gelijk met hem waren geholpen al ‘vrolijk fluitend’ rondliepen. Het heeft bij hem zeker een half jaar geduurd voordat hij zich weer redelijk fit voelde, daarna is het heel lang goed gegaan. Hij was toen ook pas begin 60.
Ik denk dat je geen twee mensen met elkaar kunt vergelijken, ook al heb je dezelfde operatie ondergaan. Ook de voorgeschiedenis, je conditie voor de operatie, maar ook de ingreep zelf kan bij de een veel meer impact hebben als bij de ander.
Verder is dit nu ook niet de ideale tijd om eens lekker buiten te gaan wandelen, frisse lucht op te snuiven etc.
Het is inderdaad meestal een kwestie van geduld en tijd, met langzaamaan je conditie weer opbouwen. Blijft de extreme moeheid nu echt lang aanhoude dan zou ik nog eens contact opnemen met de behandelend specialist.13 oktober 2009 om 15:38 In reactie op: Voorstel van Minister Klink om mensen een boete op te leggen die voor niets bij de seh komen. #84458Anneliese Wijers-BartenDeelnemerIn grote lijnen ben ik het wel met het artikel eens maar als je hoort dat een jong gezond iemand met een sneetje in de vinger naar de eerste hulp gaat zet ik daar toch mijn vraagtekens bij, of iemand die met een verkoudheid ( die al enkele dagen bezig is) naar de seh gaat, dat kan toch wel wachten tot de eigen huisarts weer dienst heeft.
Het is natuurlijk moeilijk om de grens te leggen, maar er zijn mensen die echt voor alles naar de seh hollen!! :dry: -
AuteurBerichten