default-header

Versuikerde eiwitten: waarom (roer)bakken en roosteren slecht kan zijn

Home Forums Hart- en vaatziekten Versuikerde eiwitten: waarom (roer)bakken en roosteren slecht kan zijn

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #78827 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Mensen met al veel AGE’s (versuikerde eiwitten) in het lichaam (zoals diabetici) kunnen het beste hun voeding (als het zowel eiwitten als suikers bevat) stomen of koken ipv bereiden zonder water. Het water voorkomt dat er AGE’s worden gevormd in het voedsel ……. en die kunnen weefsels beschadigen zoals bloedvaten, zenuwen en de nieren.

    GLYCATION END PRODUCTS (Versuikerde eiwitten)

    A recent study (nou recent 😉 …. dit bericht is al uit 1996!) presented at the annual meeting of the Diabetes Association in San Francisco shows that eating browned foods may cause heart attacks, strokes and nerve damage.
    (Gebruind voedsel bevat versuikerde eiwitten)

    Scientists have known for many years that cooking proteins with sugars in the absence of water/ forms advanced glycation products that can damage tissues in the body.

    Diabetics suffer a very high incidence of nerve, artery and kidney damage because high blood sugar levels in their bodies markedly accelerate the chemical reactions that form advanced glycation products.

    The frightening new news is that eating foods with these advanced glycation products raises blood and tissue levels and increases nerve damage. Cooking with water prevents sugars from binding to proteins to form these poisonous chemicals. Cooking without water causes sugars to combine with proteins to form these advanced glycation products.

    So, baking, roasting and broiling cause the poisonous advanced glycation products to form, while boiling and steaming prevent them. According to these new findings, brown foods, such as brown cookies, brown bread crust, brown basted meats and brown beans, and even brown coffee beans may increase nerve damage, particularly in diabetics who are unusually susceptible to nerve damage.

    On the other hand, since steamed and boiled vegetables, whole grains, beans and fruits are made with water, they do not contain significant amounts of advanced glycation products. Another reason that you should eat your fruits, vegetables whole grains and beans/ fresh, boiled or steamed.

    By Gabe Mirkin, M.D., for CBS Radio News

    Helen Vlassara, at the Picower Institute for Medical Research in Manhasset, N.Y. presented to the annual meeting of the American Diabetes Association in San Francisco June, 1996.

    http://www.drmirkin.com/archive/6847.html

    #83173 Reageer
    Lisa
    Deelnemer

    Op de website vita-info.nl (die Nel aan Piet doorgaf B) ) staat een wat recenter bericht over voedingbereiding en AGE”s (en in het Nederlands):

    Voedselbereiding en de bloedvaten: Advanced glycation endproducts (AGEs) zijn schadelijke suiker-vet en suiker-proteïne verbindingen die zich in het lichaam vormen en wel in grotere mate bij diabetici.

    Ze spelen een rol speelt bij chronische ontstekingen in de bloedvaten en leiden tot endotheeldysfunctie (slechte werking van de bloedvaten) en atherosclerose (aderverkalking). Ook de voeding bevat deze AGEs.

    20 proefpersonen, allen met diabetes type 2, deden mee aan een proef waarbij iedereen een maaltijd nuttigde met dezelfde ingrediënten, doch op twee verschillende manieren klaargemaakt.

    Bij de helft was het voedsel langdurig gebakken waardoor er veel AGE moleculen aanwezig waren terwijl de andere maaltijd bestond uit rauw en gekookt voedsel met weinig AGEs.
    Men mat een verminderde doorbloeding van de bloedvaten van 36,2% na de gebakken maaltijd en van 20,9% na de andere maaltijd. Dit toonde volgens de onderzoekers aan dat de wijze van voedselbereiding van grote invloed is op de werking van de bloedvaten van diabetici.

    (Am J Clinical Nutrition, 2007; Ann NY Acad Sci, 2005)

    http://vita-info.nl/diabetes.htm

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Versuikerde eiwitten: waarom (roer)bakken en roosteren slecht kan zijn
Je informatie: