ik weet niet goed hoe te handelen, advies welkom!
Home › Forums › Even voorstellen › ik weet niet goed hoe te handelen, advies welkom!
- Dit onderwerp bevat 5 reacties, 5 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 14 jaren, 9 maanden geleden door bloem.
-
AuteurBerichten
-
bertSleutelbeheerder
Dag allemaal, mijn naam is Deirdre, 56 jaar, hier op het forum op zoek naar wat meer informatie.
Ben een nieuwkomertje niet alleen hier maar ook in hartproblemenland.
Misschien is er iemand hier die met mij mee kan denken over mijn situatie.
Ik ben vier maanden geleden een dag opgenomen geweest op de eerste hart hulp omdat
mijn hart meer dan 20 keer per minuut oversloeg en in rust 120 slagen per minuut gaf, ik was misselijk en onrustig. Ik ben naar huis gestuurd zonder medicatie of behandeling en moet via de polikliniek uitvinden wat er aan de hand is. Er is wel geconstateerd dat ik ernstige bloedarmoede heb, veel te laag B12 en nog wat waarden te laag. Ik kreeg advies dit met huisarts op te lossen en tegelijk poliklinisch naar ziekenhuis te gaan. Injecties B!2 gehad maar haart blijft onrustig helaas. Mijn hart slaat continue over, vaak ook elke tweede slag, en soms rijen achter elkaar van elke slag. Tegelijk voel ik een bibbering die continue is.
Ik ben deze week nog eens naar huisarts gegaan voor hartfilmpje, hij heeft me magnesium en een betablokker voorgeschreven.
Ik heb nog geen diagnose van wat er aan de hand is.
Kan ik nu zomaar beginnen met innemen betablokker, ik heb daar moeite mee omdat in bijslujiter staat dat je dit niet moet slikken bij prikkel en geleidingsproblemen.
Moet ik nu aandringen bij het ziekenhuis om sneller geholpen te worden of kan het geen kwaad als je hart continue behoorlijk veel overslaat? Ik voel me niet gezien op het moment en weet niet goed hoe te handelen. Advies welkom!AnoniemInactiefHallo Deidre
Heb een berichtje gestuurd naar je mailbox in hartgenoten.
Cesarina
LisaDeelnemerHallo Deirdre,
Ik had een paar jaar geleden ook een periode met om de 2-3 slagen een overslag (PVC) en vaak een snelle pols (meestal na iets eten), en ik weet hoe moe en onrustig iemand zich daardoor kan gaan voelen. Als ik af en toe een overslag heb, vind ik dat niks erg, maar het is geen pretje, als die overslagen de hele dag maar door gaan . 😛 ….
Het kan onschuldig zijn, dat is het vaak ook, maar dat weet je pas zeker na wat nadere hartonderzoeken. Heb je al een afspraak bij een cardioloog staan? (voor een hart echo bijv?)
Het kan heel goed komen door tekorten, zoals gebrek aan magnesium. Daar zou je dus eerst al aan kunnen werken, in afwachting van de onderzoeken.
Ben je al begonnen met magnesium te nemen? Heb geduld als het niet meteen effect heeft, de tekorten zijn ontstaan over een langere tijd, en herstel duurt dus ook eventjes.
Welke magnesium heb je gekregen? (er is magnesium en magnesium, de een wordt veel beter opgenomen dan een andere soort) .
Ik ben wel aangenaam verrast te lezen dat een huisarts magnesium bij overslagen geeft!!! Dat is mooi ……Als iemand B12 gebrek heeft, dan is dat gebrek geleidelijk ontstaan (want je lichaam heeft normaliter een flinke voorraad van B12, het duurt echt wel even voor die uitgeput raakt).
Was je schildklierwerking in orde?
Hoeveel fruit en groente nuttig je per dag?
(mij hielp 1-2 glazen (biologische) groentensap per dag heel goed, daar zit lekker veel kalium in, als je daar een tekort van hebt gaat je hart ook raar doen).Mijn motto is: eerst goede voeding (tekorten opheffen), dan pas medicijnen (als dat dan nog nodig is).
Ik kreeg ook betablokkers toen ik zoveel overslagen had (en ik nam ze toen voor een keer wel, tegen mijn gewoonte in), maar die pillen werkten maar tijdelijk, en maar een klein beetje, en toen de overslagen na een paar maanden juist erger werden ben ik er mee gestopt….. wat niet wil zeggen dat een betablokker voor jou ook zo uitpakt hoor…. iedereen is anders.
Ik gebruik soms een kwartje van een betablokker (1,25 mg emcor) als ik door een sterke stress reactie (dat kan ook door voeding zijn) een snellere pols krijg die naar mijn zin te lang duurt …. ik neem dus alleen zo nodig een klein beetje betablokker…. dat helpt al genoeg tegen de snelle pols (ben heel gevoelig voor medicijnen).
Ik heb geen idee of je iets aan mijn bericht hebt 😉 maar als je nadere vragen hebt, kun je die stellen (hier of prive).
Sterkte en groetjes,
Lisa 🙂deirdreDeelnemerHoi Lisa,
Wat fijn dat je even de tijd nam voor mij en mijn vraag te beantwoorden!
Ja, ik vind ook dat ik beter eerst tekorten kan gaan aanvullen, het hardnekkige overslaan nu vier maanden aan een stuk door – elke derde, vierde, tweede, hartslag – maakt dat ik dan ga
twijfelen en me afvraag of er niet toch iets anders aan de hand is.
Ik heb nu vijf keer B12 gehad, volgens familie heb ik meer energie hahah, die merken het verschil, ik niet zo. De magnesium heb ik nu een week, het is magnesium hydroxide, ik neem twee tabletten van 500 mg per dag. Je advies om groentensap te drinken ga ik overnemen, ik had namelijk ook al vragen over kalium. Mijn moeder is vorig jaar met spoed in ziekenhuis terechtgekomen door kalium tekort, ze had al lang hartklachten maar dit was over het hoofd gezien en ze was er bijna aan overleden, dat kan dus echt met tekorten.
Je advies om eventueel een kwart betablokker te nemen lijkt me ook wel wat.
Ik wil nog niet gelijk helemaal eraan beginnen, ik doe graag dingen eerst zelf die ik kan, maar vooral ook omdat de diagnose nog niet gesteld is door hartspecialist. Ben ff voorzichtig en stel maar overal vragen om het uit ondertussen te zoeken 😉
Dank voor je antwoord en hoe gaat het nu inmiddels met jou? je schrijft dat je die overslagen een paar jaar geleden had, is het zomaar overgegaan of ook dankzij aanvullingen?
Groetjes! DeirdreLisaDeelnemerHoi Deirdre,
Fijn dat je even feedback geeft op mijn mail :laugh:
deirdre schrijft:
[quote]je schrijft dat je die overslagen een paar jaar geleden had, is het zomaar overgegaan of ook dankzij aanvullingen?
Groetjes! Deirdre[/quote]Mijn overslagen begonnen in 1984/1985, maar in 2004/2005/2006 werden ze opeens frequenter, vaak hele dagen met om de 3 slagen een overslag, en soms een paar achter elkaar ook. Ik nam al magnesium en Q10, en voegde later carnitine toe (had ik een gebrek aan bleek in het bloed), en visolie erbij tegen snelle pols, maar ik bleef veel PVC’s houden….. toen ging ik groentensappen drinken (ik hou niet zo van fruit en at ook niet echt veel groenten) , en voila, weg PVC’s :cheer: ……. vooral door de kalium denk ik, ik heb nog wel overslagen hoor, maar slechts af en toe (en ook als ik het sap vergeet!!), … er is goed mee te leven zo 🙂
Bananen en gedroogde abrikozen bevatten ook redelijk wat kalium. Maar ik drink liever sap :laugh: Zelf verse groenten persen kan ook he……(Maar meestal koop ik het in een fles, bij de natuurwinkel )Oei, magnesiumhydroxide……….de dokter heeft de magnesiumklok wel horen luiden, maar zich nog niet er in verdiept lijkt het :unsure:
Magnesiumhydroxide is vooral een laxeermiddel (waardoor je kalium kwijt kan raken!), het hindert de opname van foliumzuur en ijzer, en het wordt gebruikt in maagmiddelen (tegen zuur).
En de magnesium zelf wordt heel slecht opgenomen (een paar % maar).
Ook Magnesium oxide en magnesium carbonaat zijn vormen waar men niet veel aan heeft.Betere vormen van magnesium zijn bijvoorbeeld:
magnesium-citraat (maar die kan soms ook te sterk op de darmen werken),
magnesium-glycinaat (is gebonden aan aminozuur glycine),
magnesium-tauraat (taurine is ook goed voor het hart),
magnesium-malaater is ook:
magnesiumascorbaat (dan heb je zowel magnesium als ascorbaat (= vitamine C), maar het is vooral C)). Ik heb het in poedervorm.Magnesium aspartaat is niet goed voor mensen met prikkelbare (hersen en hart!) zenuwen, en mensen die overgevoelig zijn voor smaakversterkers (glutamaat).
Ik zal nog een overzichtje maken in het forum over supplementen……(denk ik, weet nog niet zeker hoor…)
Succes Deirdre,
….. en take care…..Groetjes.
Lisa 😉bloemDeelnemerWat ik van de cardioloog heb gehoord is dat het belangrijk is om elk voorgeschreven medicijn ook daadwerkelijk in te nemen.
In dit geval heeft de huisarts het dan voorgeschreven, maar betablokkers werken voor vele hartproblemen. Ook voor een onrustig hart.
Er moet natuurlijk goed uitgezocht worden waardoor het komt, maar in de tussentijd kunnen ze vele gevaren voorkomen.Ik slik vanaf het begin van mijn hartproblemen betablokkers en weet dat het alleen maar goed is voor mijn hart.
-
AuteurBerichten