default-header

controle hartkleplekkage

Home Forums De jongere hartpatiënt controle hartkleplekkage

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
  • Auteur
    Berichten
  • #80473 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    sinds kort heb ik een beginnende lekkage aan mijn mitralisklep. hoe is het verloop daar eigenlijk van??hoe lang kun je daarmee rond lopen voordat er wat aan gedaan moet worden?wat is het gemiddelde?en hoe vaak moet dat gecontroleerd worden??

    #92340 Reageer
    JeroenS
    Gast

    Allereerst: ik ben geen arts/specialist, dus alles wat ik zeg is mijn eigen ervaring en hoeft dus niets met jouw situatie te maken te hebben!

    Een jaar of 8 geleden is bij mij een beginnend lek ontdekt (fase 1) van de mitralisklep en dat was volkomen onschuldig; 10-15% van de populatie schijnt dat te hebben. Er is destijds geen opvolging gegeven door zowel de cardioloog als mijn huisarts en een driekwart jaar geleden begon ik klachten te krijgen (snel vermoeid, futloos). Toen is ontdekt dat mijn lek nu ernstig was geworden (fase 4). Eind vorig jaar ben ik succesvol geopereerd aan zowel de mitralis- als tricuspidalisklep.

    Mijn lekenadvies:
    – Het kan heel goed zijn dat je de rest van je leven met deze lekkage kan rondlopen.
    – Wees zelf pro-actief en spreek af met je huisarts en/of cardioloog dat je minimaal 1 keer per jaar een echo krijgt.

    Succes en maak je niet al te druk, voor hetzelfde geld is dat onnodig!

    #92342 Reageer
    theadora
    Gast

    dank voor je reactie.het lijkt mij sowieso verstandig om onder controle te blijven als ik dit lees, want ik heb nu ook klachten van vermoeidheid, pijn, benauwdheid en kortademigheid bij inspanning die bij de lekkage kunnen passen.Wat betekend dat ik niet zou weten wanneer ik dan aan de bel moet trekken. Ik zal dit zeker met de ha bespreken.Ik wist trouwens ook niet dat er fases waren.

    #92344 Reageer
    sako1974
    Gast

    Hoi,

    Bij mij is ook bij toeval een mitraliskleplekkage graad 1 vastgesteld. Mijn cardioloog gaf ook aan dat dit bij een deel van de mensen het geval is zonder dat ze klachten hebben. Ze blijft dit echter wel jaarlijks met een echo in de gaten houden. Bij mij kwamen de klachten van benauwdheid, kortademigheid en moeheid na inspanning van angina pectoris.

    Succes ermee!

    Groet,
    Saskia

    #92345 Reageer
    theadora
    Gast

    Dank voor je reactie. Dus dat betekend dat jij ook een vernauwing hebt?ivm je angina pectoris.En ben je gedotterd of was de vernauwing nog te klein?Was er bij jou sprake van zuurstof tekort bij je hartspier, omdat ze bij de hartstichting zeggen dat als dat niet het geval is je niet van angina pectoris kan spreken.
    Maar aan de andere kant zeggen ze dat je bij een kleine vernauwing wel degelijk klachten kan krijgen??Heeft de cardioloog bij jou daar nog wat over gezegd? mijn cardiologen beweerden allemaal dat je van zo`n vernauwing geen klachten kan hebben, maar ik denk dat het in de praktijk toch anders is.
    Ik ben ook benieuwd wat anderen hier voor ervaringen mee hebben, vandaar mijn vragen. :dry:

    #92346 Reageer
    sako1974
    Gast

    Hoi Theadora,

    Bij mij er sprake van microvasculaire angina, d.w.z. dat de kleine vaatjes en vaten rondom het hart die helaas nog niet zichtbaar zijn te maken bij CT of catheterisatie, die verkrampen en daar krijg je de pijn op de borst klachten van evenals vermoeidheid en benauwdheid (na inspanning of in rust). Ik heb een aantal risicofactoren die verhoogd zijn (bloeddruk, cholesterol, gewicht en overgang) waardoor het risico van een blijvende vernauwing in de toekomst is verhoogd. Deze risicofactoren worden nu aangepakt door een vrouwelijke cardioloog die gespecialiseerd is in vrouwen en hartklachten.

    Bij twijfel kun je altijd een second opinion aanvragen! Dat heb ik ook gedaan en het heeft me verder geholpen!

    Veel sterkte en blijf schrijven op het forum!

    Saskia

    #92347 Reageer
    theadora
    Gast

    Een second opinion heb ik net achter de rug in het UZA in Antwerpen, wat voor sommigen hier gunstig heeft uitgepakt, maar helaas niet voor mij.Het werd eerst heel serieus genomen,(ik zou wsl. gedotterd worden, want ik had teveel klachten en ik moest heel rustig aan doen) maar uiteindelijk werd ik weer met een kluitje in het riet gestuurd en werd alles gebagatelliseerd, nadat er niks uit de fietstest kwam. Helaas keken ze hier ook niet veel verder naar de oorzaak, net als in Nederland.(ze hadden dan wel de lekkage gevonden, in nederland deden ze niet eens een echo) En wanneer je vraagt waar de klachten dan vandaan kunnen komen voel ik mij niet erg serieus genomen als ze vragen of ik mijn medicatie voor astma wel inneem??Dus ook weer uitbehandeld……..Bij mij zeiden ze in nederland ook dat het misschien in de kleine vaatjes kon zitten, maarja als ze zoiets niet aan kunnen tonen, hoe kom je daar dan achter?

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
Reageer op: controle hartkleplekkage
Je informatie: