Autorijden na katherisatie
Home › Forums › De jongere hartpatiënt › Autorijden na katherisatie
- Dit onderwerp bevat 38 reacties, 8 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 11 jaren, 2 maanden geleden door Eenbeetjevanditendat.
-
AuteurBerichten
-
bertSleutelbeheerder
Hoelang na een hartkatherisatie mag je nu exact wel weer autorijden? Overal lees ik wat anders. Is het nu na 24u na 48u of na 72 u of nog langer?
MicaDeelnemerHeb t trouwens over n katherisatie via de lies..
..::Jacob::..GastStaat nergens dat het niet mag (wettelijk gezien dan), ligt aan je zelf hoe je , je voelt.
Maar voor de wond wordt toch gauw een dag of 4 ,5 geadviseerd.
Waarom zoveel haast?Alhoewel, tegenwoordig krijg je in de lies na het gebeuren een soort van plug kan me voorstellen dat het dan weer eerder kan.
AnoniemInactiefIk lees op het internet dat je tot 48 uur na de hartkatheterisatie niet mag autorijden en fietsen. Als je dit toch doet en je krijgt een ongeluk dan kan dit verzekeringstechnisch problemen geven. Eerste 2 dagen rustig aan doen en niet te zwaar tillen.
Maar wat zijn nu 2 dagen??
EenbeetjevanditendatDeelnemerIk zou je er niet te druk over maken. Er is geen richtlijn voor. Ligt aan je voorgeschiedenis. Mocht je ritmestoornissen hebben, dan zou ik dit wel bij het CBR melden. Je bent zelf verantwoordelijk om dit te melden bij het CBR. Ik heb dit wel gedaan omdat ik in het verleden wel gedaan omdat ik flinke aanvallen van AF had. Maar nooit nog nooit flauwgevallen of iets dergelijks.
Ik heb een katheter ablatie gehad in Nieuwegein, toen mocht ik van het ziekenhuis 5 dagen niet rijden. Nou, dat is te doen toch? Die dagen had je toch nodig om te herstellen.
Groeten,
Ditendat
EenbeetjevanditendatDeelnemerHet is niet zo dat je het verkeer in gevaar brengt. Maar meer voor de genezing van de wond (waarschijnlijk in je lies) waar ze de katheters hebben aangebracht. Eigenlijk kun je het best zoveel mogelijk plat liggen voor een paar dagen en dan kun je zelf beoordelen of je wel of niet kan rijden. Er zijn geen echte regels voor.
Snappie?
Groeten,
Ditendat
RossiniGastIk las de richtlijnen van het Catharinaziekenhuis. Een hartkatheterisatie is heel wat anders dan een ablatie. Bij een implantatie van een ICD komt het CBR pas om de hoek kijken en komt er een code op het rijbewijs te staan. Om het CBR te laten weten dat je last hebt van ritmestoornissen is onzin.
EenbeetjevanditendatDeelnemerTja misschien vind jij dat onzin, maar wat als er wat misgaat? Ik wil geen problemen met rijgeschiktheid of de verzekering. Ik ben meteen werkloos als ik geen rijbewijs heb. Ik heb ze gewoon preventief geïnformeerd. Keuring stelde niets voor. Overigens de ritmestoornissen ook niet meer, gelukkig.
Mvg, Ditendat
RossiniGastWe moeten wel ’to the point’ blijven. Wordt anders verwarrend voor de vragensteller. Ritmestoornissen, CBR, m.i. niet relevant.
Mijn advies in deze: advies van behandelend arts opvolgen, naar je lichaam luisteren en niet te vlug, te veel willen doen.Gr.
EenbeetjevanditendatGastKlopt, je hebt gewoon tijd nodig om de wond waar je in lies bent aangeprikt te laten genezen. Je wilt niet dat deze open gaat! Zeker als je ook acenacoumarol oid. slikt. Bij mij was dat al na 2 dagen niet meer van toepassing maar het kan ook veel langer duren.
Ik heb het gewoon netjes aangegeven bij het CBR, dat ik hartritmestoornissen heb/had. Geen enkel probleem en je bent wel ingedekt voor de verzekering (meldingsplicht) als je een ritmestoornis krijgt waarbij je weg raakt. Ik mocht zelfs een vrachtwagen besturen, zei de arts omdat de ritmestoornis niet erg zou zijn voor je reactievermogen.
animalDeelnemerDrie dagen mag je geen auto rijden en ook niet fietsen.Plat liggen of meer van die onzin hoeft ook al niet. In het ziekenhuis moet je na het onderzoek/ingreep een uur plat blijven liggen en daarna mag je voorzichtig alles weer doen ,maar druk in de lies vermijden ,dus voorzichtig met persen en geen zware dingen dragen.
Dit heeft niks met flauvallen of ritmestoornissen te maken of zoiets.
Dit heeft alleen te maken met het feit als je plots moet ingrijpen (bij auto rijden)er druk op de wond kan onstaan zodat deze open gaat ,en dat wil je echt niet ,want het gaat wel om een slag ader die met een bolletje is afgesloten.
Waarschijnlijk heb je ook een kaartje mee gekregen wat je 90 dagen bij je dient te hebben.
Dit is er voor ,voorals je een ongeluk krijgt of zo en je komt in het ziekenhuis dat met weet waar dat knobbeltje in je lies vandaan komt.Maar in een goed ziekenhuis heb je hier een duidelijk foldertje over gekregen ,zowel over de ingreep als over het afsluiten van de ader (angio seal heet dat ,of zoiets)
Groeten Ad
EenbeetjevanditendatGastAnimal……
Jij hebt ook overal verstand van…. Je moet in het ziekenhuis 8uur platliggen na een katheter ingreep en drukverband en regelmatige controle.. Zeker als je ook bloedverdunners slikt.
Je snapt er weinig van.
Leef nog maar een dag verder. Niet praten over zaken waar je geen ervaring mee hebt.
Gegroet!
animalDeelnemerIk heb het zelf gehad en na een uur mocht je overeind komen en na nog een uurtje kun je gewoon naar huis . Mits de ader is afgesloten met een angino seal.
Heb je een druk verband gekregen dan moet je langer ,soms wel 24 uur plat blijven !
Maar zoals ik al eerder zei ,in een goed ziekenhuis krijg je foldertjes mee waar het precies in beschreven staat.Er zijn heel veel mensen die moe van jouw worden ,,Eenbeetjevanditendat ,,ook al verander je je naam nog vaker ,dan drie keer !!!
EenbeetjevanditendatDeelnemerDat zijn jouw woorden.
Denk je echt dat ze in het St. Antonius in Nieuwegein prutsers zijn?
En wat doe je in het forum van jonge hartpatiënten? Niet dat je daar niets mag schrijven maar je kunt niet alles 1 op 1 vergelijken. Owja ik wordt trouwens niet zo snel moe. Maar jouw berichten zijn kortaf en nutteloos.
..Jacob..DeelnemerMaar animal 🙂 heeft wel gelijk, heb beide meegemaakt drukverbanden en die pluggen.
-
AuteurBerichten